طاهر رحیمی اقدم مدیرعامل شرکت البرز نانو پارس شیمی درباره این محصول گفت: سالانه 3 هزار تُن از این نوع سیلیکا برای تامین نیاز صنعت تایرسازی وارد کشور میشود، از این رو با دو شرکت تایرسازی داخلی وارد گفتگو شدیم تا نیازسنجی به منظور توسعه این فناوری انجام شود، پس از جلساتی، از نوع نیاز این صنعت از منظر کیفیت و جزئیات فنی مطلع شدیم و کار توسعه فناوری ساخت این نوع سیلیکا آغاز شد.
طاهر رحیمی اقدم مدیرعامل شرکت البرز نانو پارس شیمی درباره این محصول گفت: سالانه ۳ هزار تُن از این نوع سیلیکا برای تامین نیاز صنعت تایرسازی وارد کشور میشود، از این رو با دو شرکت تایرسازی داخلی وارد گفتگو شدیم تا نیازسنجی به منظور توسعه این فناوری انجام شود، پس از جلساتی، از نوع نیاز این صنعت از منظر کیفیت و جزئیات فنی مطلع شدیم و کار توسعه فناوری ساخت این نوع سیلیکا آغاز شد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به فناوری تولید نانوذرات سیلیکا با گرید مورد نیاز صنعت تایرسازی رسیدهایم و تولید اولیه به صورت پایلوت انجام شده است. الان به دنبال خرید تجهیزات و ادوات برای تولید در مقیاس انبوه هستیم تا اولین سفارشها را تحویل شرکتهای تولیدکننده تایر بدهیم.
دانش آموخته دانشگاه امیرکبیر، درباره پیشینه استفاده از افزودنیهای تایر اظهار داشت: مدتها قبل از دوده به عنوان افزودنی و پُرکننده برای تایر استفاده میشد، اما با تغییر استانداردهای جهانی، تولیدکنندگان داخلی ملزم به استفاده از سیلیکا شدند. این محصول از کشورهایی نظیر چین، اسپانیا، هند و ترکیه وارد کشور میشد. امید است با تجهیز و استقرار دستگاههای مورد نیاز به زودی تولید انبوه این نانوذرات آغاز شود تا هرچه زودتر نیاز صنعت تایرسازی با نانومواد ساخت داخل تامین شود.
رحیمی اقدم گفت: استفاده از این نانوذرات سیلیکا موجب افزایش طول عمر تایر، کاهش مصرف سوخت و فرمانپذیری بیشتر میشود.
وی از کاربردهای دیگر نانوذرات سیلیکا در بخش رنگ، پلیمر و حتی بخش بهداشت نام برد و گفت: این نانوذرات در صنایع مختلفی کاربرد دارد، در فاز اول اولویت ما تامین نیاز بخش تایرسازی است، اما در فازهای بعدی به سراغ صنایع دیگر خواهیم رفت.
ماهواره مجهز به اسلحه لیزری حدود چند صد کیلو گرم وزن خواهد داشت و وظیفه لیزر در آن نیز ذوب کردن سطح زباله های فضای خواهد بود. همچنین در این پروژه با استفاده از انتشار گاز نیروی مورد نیاز برای خارج کردن زباله ها از مدار و ورود آنها به اتمسفر فراهم خواهد شد.
پالس های لیزر برای حرکت دادن زبالههای فضایی باید بسیار قدرتمند باشد. در آمار داده شده در حال حاضر بیش از ۱۰۰ میلیون زباله فضایی در اطراف زمین با سرعت نزدیک به ۷ و نیم کیلو متر بر ثانیه در حال حرکت هستند و ممکن است هر لحظه با هر یک از ماهواره ها برخورد و آسیب جدی را به آنها وارد کنند.